U bevindt zich hier

GGDHN op Twitter

Bent u geïnteresseerd in nieuws van en over de GGD? Volg ons dan ook op twitter. We zijn daar ook bereikbaar voor vragen en opmerkingen.

 twitter.com/GGDHN

Ook GGD-testlocatie in Bovenkarspel09-11-2020

GGD HN blijft de capaciteit van het testen op corona verder ophogen. Vroegtijdige signalering van mensen met het virus is van groot belang om verdere verspreiding te voorkomen. Daarom wordt eind november de zevende GGD-teststraat in de regio Noord-Holland-Noord geopend. Deze wordt gevestigd in Bovenkarspel (Middenweg 7). De vestiging van een teststraat in oostelijk West-Friesland is van groot belang omdat recente cijfers aangeven dat het gemiddeld aantal mensen dat zich laat testen uit dat gebied achterblijft bij het gemiddelde van de bredere regio.

GGD HN  werd bij het zoeken naar een locatie in dit deel van de provincie ondersteund door de gemeenten Drechterland, Enkhuizen en Stede Broec. Burgemeester Ronald Wortelboer van de gemeente Stede Broec: “Ik ben blij met de komst van de teststraat in Bovenkarspel. De inwoners van onze regio kunnen zich straks dus dichtbij huis laten testen. En dat is in het belang van ieders gezondheid.”

Op de nieuwe testlocatie worden door de GGD vier testlijnen ingericht. Maximaal kunnen per dag 800 mensen worden getest. De locatie in Bovenkarspel is zeven dagen per week geopend.   

In tegenstelling tot enige weken geleden zijn wachttijden voor het laten afnemen van een test nagenoeg niet meer aan de orde. Doordat de laboratoriumcapaciteit aanzienlijk is uitgebreid, kan iedereen die zich aanmeldt snel terecht. Ook de uitslag van de test is relatief snel beschikbaar.