U bevindt zich hier

GGDHN op Twitter

Bent u geïnteresseerd in nieuws van en over de GGD? Volg ons dan ook op twitter. We zijn daar ook bereikbaar voor vragen en opmerkingen.

 twitter.com/GGDHN

Mazelenuitbraken in Europa26-07-2019

In verschillende landen in Europa zijn op dit moment uitbraken van mazelen. Momenteel zijn de grootste uitbraken in Oekraïne, Roemenië en Noord-Macedonië. Reist u naar deze landen? Controleer dan of u beschermd bent tegen mazelen. Dat kan doordat u vroeger mazelen heeft gehad, of ertegen bent gevaccineerd. Zo niet, kunt u zich voor vertrek alsnog laten vaccineren op ons reizigerspreekuur. Kinderen tussen 6 en 14 maanden die naar deze landen reizen, adviseren wij op het consultatiebureau een vervroegde vaccinatie te halen.

 

Ook andere Europese landen melden op dit moment uitbraken, zoals Polen, Tsjechië, Slowakije, Italië, Frankrijk, Bulgarije, Litouwen en Bosnië-Herzegovina. Mazelen komt hier met name voor onder de lokale bevolking. Wanneer u verblijft op een camping, hotel, appartement of resort, is extra bescherming niet nodig. Reist u naar deze landen én komt u in nauw contact met de lokale bevolking (logeren bij mensen thuis, familiebezoek)? Dan raden wij u wel aan u te beschermen tegen mazelen. Een vaccinatie tegen mazelen is alleen nodig wanneer u vroeger geen mazelen heeft gehad en ook nooit tegen mazelen gevaccineerd bent. Kinderen tussen 6 en 14 maanden kunnen op het consultatiebureau vervroegd gevaccineerd worden.

 

Meer informatie

Kijk voor de nieuwste informatie over Europese landen met mazelenuitbraken op https://www.rivm.nl/mazelen/mazelen-in-europa. Meer informatie over vervroegd vaccineren tegen mazelen voor kinderen tussen 6 en 14 maanden, vindt u op https://rijksvaccinatieprogramma.nl/vaccinaties/bmr

 

Contact en afspraak maken

Meer informatie of een afspraak maken voor uw vaccinatie? Maak online een afspraak of neem telefonisch contact op met ons team Reizigersadvisering via 088-01 00 530.

Voor een vervroegde vaccinatie (6-14 maanden) of inhaalvaccinatie (<18 jaar) voor uw kind kunt u contact opnemen met onze afdeling Jeugdgezondheidszorg via 088-01 00 550.