U bevindt zich hier

GGDHN op Twitter

Bent u geïnteresseerd in nieuws van en over de GGD? Volg ons dan ook op twitter. We zijn daar ook bereikbaar voor vragen en opmerkingen.

 twitter.com/GGDHN

Lekker naar buiten met de subsidie Jong Leren Eten06-11-2018

Vanaf 1 november is de Subsidieregeling Jong Leren Eten (JLE) open.
Met als motto ‘lekker naar buiten!’ kunnen scholen en kinderopvangcentra een tegemoetkoming ontvangen in de kosten voor moes tuinieren, koken, een excursie of gastles.

Doel
De Subsidieregeling Jong Leren Eten wil kinderen en jongeren stimuleren om in de praktijk aan de slag te gaan met duurzame en gezonde voeding. De subsidieregeling is dan ook een tegemoetkoming in de kosten voor moes tuinieren, koken en excursies & gastlessen. Dit jaar kunnen landelijk zo’n 350 school- of kinderopvanglocaties gebruik maken van de subsidieregeling, met een aanvraag van maximaal € 2000,-per school of € 500,- per KOV-locatie.

Meer informatie
Scholen of kinderopvanglocaties, die met voedseleducatie aan de slag willen, informeer naar de subsidieregeling en eventueel geschikte activiteiten.
Over de subsidieregeling: www.jonglereneten.nl/subsidie-jong-leren-eten 
Aanvragen voor kinderopvangcentra: www.eengezondestart.nl/subsidie 
Aanvragen voor scholen: www.mijngezondeschool.nl 

Voorwaarden
Voor kinderopvang is de voorwaarde dat er structureel gewerkt wordt  aan voedingsbeleid via het programma Gezonde Kinderopvang en de training Gezonde Start is gevolgd.
Voor scholen zijn geen voorwaarden gesteld.