U bevindt zich hier

GGDHN op Twitter

Bent u geïnteresseerd in nieuws van en over de GGD? Volg ons dan ook op twitter. We zijn daar ook bereikbaar voor vragen en opmerkingen.

 twitter.com/GGDHN

GGD HN werkt mee aan e-book ‘Wij, de kinderen, scheiden mee’31-05-2019

Nieuw e-book uitgebracht op 26 mei tijdens 'Dag van het gescheiden kind'

Dat scheiden impact heeft op kinderen, dat is bekend. Dat die impact nog steeds van invloed is op volwassen levens, daarover is minder bekend. Op 26 mei - de 'Dag van het gescheiden kind' - heeft de organisatie van het programma ‘De kinderen scheiden mee’ het e-book ‘ Wij, de kinderen, scheiden mee’ uitgebracht. Aan het e-book heeft Vanessa Wenners-Lo-A-Njoe (De kinderen scheiden mee coach en stafpedagoog) van GGD Hollands Noorden meegewerkt. Ouders kunnen het e-book ‘Wij, de kinderen, scheiden mee’ aanvragen via de website www.dekinderenscheidenmee.nl/e-book

E-book

Dat scheiden impact heeft op kinderen, dat is bekend. Dat die impact nog steeds van invloed is op volwassen levens, daarover is minder bekend. Iris Gündel interviewde voor haar boek ‘Schei eens uit’ volwassenen over de scheiding van hun ouders. Hoe blikken zij daar nu op terug? Wat hadden ze graag anders gewild? Of nodig gehad? Een boek vol herkenning en met praktische tips. En een must read voor ouders die gaan scheiden. Het e-book ‘Wij, de kinderen. Scheiden mee’ is speciaal ontwikkeld voor gescheiden ouders, om te kijken door de ogen van het kind. Vanuit GGD Hollands Noorden heeft De kinderen scheiden mee coach en stafpedagoog Vanessa Wenners-Lo-A-Njoe meegewerkt aan het boek. Ouders maar ook professionals kunnen het e-book ‘Wij, de kinderen, scheiden mee’ kosteloos aanvragen via de website www.dekinderenscheidenmee.nl/e-book.

GGD geeft workshop ‘De kinderen scheiden mee’

Als ouders scheiden, scheiden de kinderen mee. Alles wat vertrouwd was, gaat ineens veranderen. Kinderen kunnen in deze onzekere periode een steuntje in de rug goed gebruiken. De workshop ‘De kinderen scheiden mee’ geeft kinderen handvatten om met de (aanstaande) echtscheiding om te gaan. Zij leren onder andere hoe zij gevoelens ten aanzien van de scheiding bij zichzelf kunnen herkennen en deze te uiten. En ze komen in contact met lotgenoten. Voorafgaand aan de workshop vindt een aparte ouderbijeenkomst plaats. Ouders krijgen dan informatie over wat een echtscheiding betekent voor een kind. Daarnaast geeft de trainer tips om op de juiste manier in gesprek te gaan met hun kind over de echtscheiding. De workshop is bedoeld voor kinderen tussen de 6 en 17 jaar. Er zijn diverse leeftijdsgroepen: 6 t/m 7 jaar, 8 t/m 10 jaar, 11 t/m 13 jaar en 14 t/m 17 jaar. Zie www.ggdhn.nl/cursussen voor het meest actuele aanbod.

Opvoedspreekuur voor een persoonlijk gesprek

Ouders/opvoeders die liever een persoonlijk gesprek hebben, kunnen een afspraak maken bij het opvoedspreekuur in de buurt. Ook voor andere opvoedvragen kunnen zij hier terecht. Ouders/opvoeders kunnen bellen voor een afspraak naar 088-01 00 555.