U bevindt zich hier

GGDHN op Twitter

Bent u geïnteresseerd in nieuws van en over de GGD? Volg ons dan ook op twitter. We zijn daar ook bereikbaar voor vragen en opmerkingen.

 twitter.com/GGDHN

GGD gaat PrEP-zorg aanbieden03-07-2019

Minister Bruins heeft besloten dat de Centra Seksuele Gezondheid van de GGD’en in Nederland PrEP-zorg gaan leveren aan mensen met een hoog hiv-risico, in ons land voornamelijk mannen die seks hebben met mannen (MSM). De verwachting is dat het Centrum Seksuele Gezondheid van GGD Hollands Noorden vanaf september 2019 PrEP-zorg gaat bieden.

 

Over PrEP

PrEP staat voor pre-expositie profylaxe. Dit betekent dat je een medicijn neemt voordat je wordt blootgesteld aan een ziekteverwekker. In dit geval betekent het tabletten innemen om een hiv-infectie te voorkomen. Lees meer over PrEP

 

Voorbereiding

Ter voorbereiding op de PrEP-zorg is de GGD onlangs gestart met een pilot voor 20 cliënten. Het is niet mogelijk dat huisartsen daar nu voor verwijzen of om zich daarvoor aan te melden.

 

Waar kun je nu terecht?

Mensen die nu al PrEP willen (voor 1 september) moeten dit via hun huisarts doen of zich daarvoor naar het NWZ laten verwijzen (door hun huisarts).

 

Meer informatie

Meer informatie over het aanbieden van PrEP-zorg vanuit onze GGD volgt later.