U bevindt zich hier

GGDHN op Twitter

Bent u geïnteresseerd in nieuws van en over de GGD? Volg ons dan ook op twitter. We zijn daar ook bereikbaar voor vragen en opmerkingen.

 twitter.com/GGDHN

Een ontbijtfeestje voor de brugklassen; Nationaal Schoolontbijt op Copernicus SG en OSG West-Friesland in Hoorn07-11-2019

Nationaal Schoolontbijt viert 17e editie op scholen voor basis- en voortgezet onderwijs

Ook dit jaar gaan een half miljoen kinderen gezond en gezellig ontbijten op basis- en voortgezet onderwijs scholen in het hele land. Zo ook op het Altas College locatie Copernicus SG en de OSG West-Friesland in Hoorn. Op deze manier ervaren de brugklasleerlingen van het Atlas College hoe leuk en belangrijk het is om de dag gezond te starten. De leerlingen krijgen via ALDI Nederland een gezond en gevarieerd ontbijtpakket. Door de leerlingen zelf aangevuld met gezonde ontbijtgewoonten uit andere culturen. Deze 17e editie van het Nationaal Schoolontbijt vond op beide scholen plaats op donderdag 7 november vanaf 08:30 uur.

Het ontbijt

Het ontbijtpakket van het Nationaal Schoolontbijt is verder zeer uitgebreid. Het bestaat uit volkorenbrood, volkoren- en tarwebolletjes, krentenbollen, halvarine, aardbeienjam, 30+ kaas, fruit- en groentespread, halfvolle yoghurt, cruesli, honing, halfvolle melk, vruchtenthee en tuinkers. De kinderen vinden ook vrolijke placemats en een kalender voor thuis in het pakket. De kalender staat vol met tips, weetjes en recepten voor een gezond ontbijt. Ambachtelijke bakkers en de supermarktketen ALDI zorgen ervoor dat de leerlingen van het Atlas College op tijd hun ontbijtjes krijgen.

Ambassadeur van Gezonde School

In de ontbijtweek leren kinderen en hun ouders alles over een gezonde start van de dag. Bijvoorbeeld met animatiefilmpjes en met de Ontbijtmeter. Daarmee ontdekken scholieren hoe gezond hun ontbijt is en hoe ze het kunnen verbeteren. De aandacht voor een gezond ontbijt blijft belangrijk. Ontbijten geeft energie, levert belangrijke voedingsstoffen, helpt de stoelgang en laat kinderen minder snel naar ongezonde tussendoortjes grijpen. Daarbij is het natuurlijk heel gezellig om samen te ontbijten. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School, een samenwerkingsverband dat scholen helpt om het hele jaar aandacht te besteden aan de gezondheid van hun leerlingen. Zowel de Copernicus SG als de OSG West-Friesland mogen zich volgens deze richtlijnen officieel een gezonde school noemen.