U bevindt zich hier

GGDHN op Twitter

Bent u geïnteresseerd in nieuws van en over de GGD? Volg ons dan ook op twitter. We zijn daar ook bereikbaar voor vragen en opmerkingen.

 twitter.com/GGDHN

De GGD geeft geen BMR-vaccinatie tegen corona08-05-2020

De laatste tijd verschijnen in de krant regelmatig berichten over wat mogelijk zou helpen tegen het coronavirus. Er zijn berichten over bepaalde pillen geweest, over BCG-vaccinatie en nu over de BMR-vaccinatie die zou helpen tegen corona. Is dit waar? Dit moet nog allemaal onderzocht worden. Net als bij veel andere suggesties die gedaan zijn. Daarom geeft de GGD geen vaccinatie met BMR-vaccin tegen het coronavirus.

Bescherming tegen bof, mazelen of rode hond van kinderen ouder dan 14 maanden en volwassenen is wel belangrijk. Daar is dit vaccin ook voor bedoeld. Kinderen kunnen via de Jeugdgezondheidszorg de BMR-vaccinatie krijgen vanuit het RVP als zij die vaccinatie nog niet gehad hebben. Volwassenen die geboren zijn voor 1965 zijn meestal beschermd tegen die ziektes doordat zij die ziektes hebben doorgemaakt. Volwassenen geboren na 1975 zijn meestal gevaccineerd tegen deze ziekten. Volwassenen geboren tussen 1965 en 1975 zijn soms niet gevaccineerd. Zij kunnen in dat geval een vaccinatie tegen bof, mazelen en rodehond halen bij de GGD als zij naar een gebied gaan waar mazelen voorkomt.

Lees meer via https://rijksvaccinatieprogramma.nl/vragen-en-antwoorden-rvp-en-coronavirus