U bevindt zich hier

GGDHN op Twitter

Bent u geïnteresseerd in nieuws van en over de GGD? Volg ons dan ook op twitter. We zijn daar ook bereikbaar voor vragen en opmerkingen.

 twitter.com/GGDHN

Belevingsonderzoek coronacrisis: inwoners in regio voelen zich beter07-09-2021

Ten opzichte van eerdere onderzoeken probeert een groot deel van de inwoners uit Noord-Holland-Noord ‘zo normaal mogelijk door te leven’. Dat blijkt uit het Belevingsonderzoek coronacrisis dat door GGD Hollands Noorden is uitgevoerd. Sinds de uitbraak van het coronavirus was het de vijfde keer dat GGD HN een peiling hield onder de inwoners van 16 jaar en ouder. Aan de peiling die tussen 28 juni en 12 juli werd gehouden, deden 4.197 inwoners mee.

Tijdens het eerste onderzoek (april 2020) verklaarde 68 procent van de respondenten dat ze ‘zo normaal mogelijk probeerden door te leven’. Nu is dat percentage gestegen tot 89 procent. Op de vraag of inwoners minder sociale contacten onderhouden, antwoordde de helft dat dit het geval is. Tijdens een peiling in februari van dit jaar was dat nog 70 procent. Ook blijkt de onrust onder inwoners te zijn afgenomen. In februari ervaarde 43 procent van de respondenten onrust. In het laatste onderzoek is dat nog bij 25 procent van de inwoners het geval.

Het onderzoek leert ook dat een vijfde van de mensen die corona heeft gehad nog steeds in meer of mindere mate klachten ervaart. Van de respondenten geeft 3 procent aan nog steeds zware klachten te ervaren, zoals vermoeidheid, kortademigheid, concentratieproblemen, geen geur of smaak of een slechte conditie.

Het vertrouwen in de overheidsmaatregelen is verbeterd. Tweederde van de deelnemers (66 procent) van het onderzoek vindt dat de overheid goed omgaat met het coronavirus. In februari was dat nog 56 procent.

Lees hier het volledige 5e Belevingsonderzoek coronacrisis.