U bevindt zich hier

GGDHN op Twitter

Bent u geïnteresseerd in nieuws van en over de GGD? Volg ons dan ook op twitter. We zijn daar ook bereikbaar voor vragen en opmerkingen.

 twitter.com/GGDHN

80-plussers hoeven eiland niet af12-11-2021

Texelaars die ouder zijn dan 80 jaar hoeven het eiland niet te verlaten om een boosterprik te ontvangen. Op dinsdag 7 en woensdag 8 december wordt in het gemeentehuis in Den Burg een ruimte ingericht waar de oudere Texelaar terechtkan. De gemeente stuurt de doelgroep een uitnodigingsbrief. Op basis hiervan kan de betrokkene een afspraak maken via een speciaal telefoonnummer van de GGD. In totaal wonen er op Texel ongeveer 800 mensen die ouder zijn dan 80 jaar. Niet iedereen hoeft naar het gemeentehuis te komen voor een prik. De inwoners die in een instelling op het eiland verblijven worden aldaar geprikt, maar dat gebeurt in een later stadium.

Ook de doelgroep immuungecomprimeerden die op Texel woont, komt in aanmerking voor een derde prik in het gemeentehuis. Tenminste, als ze nog niet voor de derde keer zijn gevaccineerd. Deze groep inwoners heeft via de medisch specialist een brief ontvangen. Aanvankelijk konden zij alleen terecht op de vaccinatielocatie in Den Helder. Nu duidelijk is dat er opnieuw op Texel wordt gevaccineerd, kan deze doelgroep ook op het eiland terecht. Het vaccineren van de doelgroep immuungecomprimeerden gebeurt op basis van vrije inloop. De brief van de specialist geldt als bewijs dat de derde prik mag worden gegeven. Daarom moet deze brief worden meegenomen naar de vaccinatielocatie.

Naar verwachting komt in januari de leeftijdsgroep 60 tot 80 jaar in aanmerking voor de boosterprik. Op dit moment wordt onderzocht of ook die vaccinatie voor eilandbewoners in hun directe omgeving kan worden gegeven. Zekerheid is hierover nog niet te geven; de GGD zoekt nog naar een geschikte locatie.