U bevindt zich hier

GGDHN op Twitter

Bent u geïnteresseerd in nieuws van en over de GGD? Volg ons dan ook op twitter. We zijn daar ook bereikbaar voor vragen en opmerkingen.

 twitter.com/GGDHN

16 kinderdagverblijven maken groente dagelijkse kost14-03-2018

Hoe zien ze eruit, hoe groeien ze en hoe smaken ze? Het programma ‘Smakelijke Moestuinen’ biedt een speelse manier om peuters te leren dat groenten bij de dagelijkse maaltijd horen én hoe lekker en gezond ze zijn! Minstens 16 kinderopvangcentra in Noord-Holland Noord gaan aan de slag met dit programma.

Het belang van Smakelijke Moestuinen
Gezond eten is belangrijk voor een gezond gewicht en het voorkomen van ziekten. Eetgewoonten worden al in de jeugd gevormd. Dagelijks voldoende groente en fruit eten beschermt tegen diverse vormen van kanker en hart- en vaatziekten.
Uit cijfers van GGD Hollands Noorden blijkt dat van de kinderen van 0-12 jaar in Noord-Holland Noord slechts 37,9% dagelijks groente eet en 60,6% eet dagelijks fruit. Deze percentages van groente- en fruitconsumptie door kinderen in de regio zou GGD Hollands Noorden graag hoger zien.

Geslaagde bijeenkomst over Smakelijke Moestuinen en Gezonde Kinderopvang
Om het belang van gezond eten te onderschrijven organiseerde de GGD op dinsdagavond 6 maart voor kinderopvangcentra in de regio een bijeenkomst over Smakelijke Moestuinen en Gezonde Kinderopvang in samenwerking met Jong leren eten, BuurtLAB, Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) en RIVM.

Gezondheidsbevorderaar Esther Kleine Deters over de bijeenkomst: “De bijeenkomst werd enthousiast ontvangen door de aanwezigen vanuit de kinderopvang. Wij zijn blij met dit enthousiasme en hopen dat meer kinderopvangcentra in de regio actief aan de slag gaan met gezondheid.“

Het streven is dat kinderopvangcentra hierbij de aanpak volgen van Gezonde Kinderopvang van het RIVM: een praktische werkwijze, die kinderopvangorganisaties ondersteunt om structureel en integraal bij te dragen aan een goede gezondheid en een gezonde leefstijl.

Meedoen met jouw kinderdagverblijf/voorschool
Vanwege een cofinanciering vanuit Jong Leren Eten en JOGG worden de Smakelijke Moestuinen tijdelijk goedkoper aangeboden.

Kinderopvangcentra met belangstelling voor een Smakelijke Moestuin en/of de aanpak Gezonde Kinderopvang kunnen contact opnemen met gezondheidsbevorderaar, Esther Kleine Deters, via ekleinedeters@ggdhn.nl.