U bevindt zich hier

GGDHN op Twitter

Bent u geïnteresseerd in nieuws van en over de GGD? Volg ons dan ook op twitter. We zijn daar ook bereikbaar voor vragen en opmerkingen.

 twitter.com/GGDHN

Inschrijving landelijk Ondersteuningsaanbod Gezonde School van 8 maart t/m 19 april26-02-2021

Van maandag 8 maart t/m maandag 19 april 2021 kunnen scholen zich inschrijven voor subsidie van het landelijke Ondersteuningsaanbod Gezonde School. Het Ondersteuningsaanbod geeft school een steuntje in de rug om te werken aan een gezondheidsthema.

Voor het schooljaar 2021-2022 is er landelijk ruimte voor toekenning aan schoollocaties uit het po (primair onderwijs), vo (voortgezet onderwijs) en mbo (middelbaar beroepsonderwijs). Het Ondersteuningsaanbod kan worden aangevraagd voor de thema’s Voeding, Bewegen en sport, Welbevinden, Roken-, alcohol- en drugspreventie, Fysieke veiligheid en Milieu en natuur. 

Wat houdt het Ondersteuningsaanbod in?
Het programma Gezonde School streeft ernaar dat gezondheid in het DNA van elke school komt en heeft daarvoor een Ondersteuningsaanbod voor scholen die Gezonde School willen worden. Dit Ondersteuningsaanbod bestaat uit een geldbedrag van € 3000,- per school. De school kan het geldbedrag inzetten om de taakuren te vergoeden van een eigen medewerker van de school die is aangesteld als Gezonde School-coördinator. Om in aanmerking te komen voor ondersteuning moet de school een Gezonde School-coördinator hebben. De school kan er ook voor kiezen om het bedrag te gebruiken voor de inzet van Gezonde School-activiteiten of voor de aanvraag van een vignet Gezonde School. Daarnaast krijgen scholen maximaal 10 uur advies en ondersteuning van een Gezonde School-adviseur van de GGD.

Planning

Scholen kunnen zich van maandag 8 maart tot en met maandag 19 april 2021 registreren en aanmelden voor het Ondersteuningsaanbod Gezonde School. De toekenning vindt plaats in mei, zodat de school tijdig een Gezonde School-coördinator kan aanwijzen en één of meer Gezonde School-thema’s kan opnemen in het schoolwerkplan en jaarplan voor het volgende schooljaar. De door de school aangewezen Gezonde School-coördinator neemt in het schooljaar 2021-2022 deel aan het scholingsaanbod Gezonde School. 

Meer informatie, criteria en inschrijving

Kijkt u ook eens ter inspiratie naar de Themakalender PO of de Themakalender V(S))O met alle belangrijke dagen op het gebied van gezondheid in een handig overzicht met links naar relevante websites.

Vragen?

Heeft u na het lezen van de informatie en de veelgestelde vragen over het Ondersteuningsaanbod nog vragen? Mail dan naar info@gezondeschool.nl. Ook kunt u voor advies en ondersteuning contact opnemen met het team jeugdgezondheidszorg van uw school of team gezondheidsbevordering van GGD HN (po/mbo: mkaarsbaan@ggdhn.nl, vo: ekleinedeters@ggdhn.nl).