U bevindt zich hier

GGDHN op Twitter

Bent u geïnteresseerd in nieuws van en over de GGD? Volg ons dan ook op twitter. We zijn daar ook bereikbaar voor vragen en opmerkingen.

 twitter.com/GGDHN

Succesvolle eerste testdag voor iedereen met klachten02-06-2020

Sinds maandag 1 juni kan iedereen met klachten zich via het landelijke telefoonnummer aanmelden voor een coronatest. Op 1 juni hebben ongeveer 100 mensen met klachten zich aangemeld voor een coronatest in de regio Noord-Holland Noord. Deze personen zijn de volgende dag getest in de teststraat van Alkmaar. GGD Hollands Noorden is berekend op een testcapaciteit van 900 testen per dag.

 

Opbouw teststraat Zwaag

Op 2 juni heeft de GGD heeft samen met brandweer en gemeente Hoorn samengewerkt om de locatie in Zwaag klaar te maken voor het testen op woensdag 3 juni. De teststraat in Zwaag is ingericht met onder andere bewegwijzering, afzetting, elektronica en testfaciliteiten. Verdeeld over de twee testlocaties verwachten we op 3 juni in totaal meer dan 200 personen voor een coronatest.

 

Testprocedure

Mensen die zich vandaag via het landelijk telefoonnummer (0800-1202) aanmelden, kunnen over het algemeen dezelfde of de volgende dag terecht voor een test. Zonder aanmelding en uitnodiging worden mensen niet getest. Mensen krijgen binnen 48 uur bericht of ze besmet zijn met het coronavirus. Een coronatest bij de GGD test niet of je het coronavirus gehad hebt.