Werk, studie en infectieziekten

Risico Inventarisatie en Evaluatie Bloedoverdraagbare aandoeningen

Een risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E) is de basis voor preventiebeleid binnen verschillende zorginstellingen. De werkgever onderzoekt met een RI&E of het werk voor de medewerkers gevaar oplevert op het gebied van veiligheid, gezondheid en welzijn van de werknemers. Bij de RI&E dient het te gaan om blootstelling die specifiek aan de betreffende handelingen is verbonden. 

De RI&E bevat handige schema’s voor het berekenen van het risico op bloedoverdraagbare aandoeningen.

Wil je weten of  medewerkers binnen jouw instelling risico lopen op  hepatitis B?  Met de Leidraad Hepatitis B vaccinatie voor medewerkers in de gezondheidszorg wordt een praktische handreiking gegeven om een hepatitis B-vaccinatie beleid te kunnen vormgeven.

Studenten en Hepatitis B

Ben je student en wil je gevaccineerd worden tegen Hepatitis B? Studenten met een beroepsgebonden risico op Hepatitis B kunnen zich hiertegen laten vaccineren. Zie voor meer informatie de brochure Hepatitis B-vaccinatie studenten beroepsgebonden risico.

Je kunt ook direct online een afspraak maken voor een vaccinatie. Dit loopt via ons reizigersspreekuur.

Werknemers in de zorg

Medewerkers in de gezondheidszorg lopen risico op hepatitis B. Beleidsregel 4.91 van de Arbeidsomstandighedenwet stelt dat werkgevers verplicht zijn om werknemers die in contact komen met bloed, in de gelegenheid te stellen om zich te laten vaccineren tegen hepatitis B. Lees meer hierover in de brochure Hepatitis B vaccinatie gezondheidszorg

Direct online een afspraak maken kan ook. Dit loopt via ons reizigersspreekuur.

Werknemers buiten de zorg

Ook voor medewerkers buiten de zorg zijn er risico's. In de brochure hepatitis B vaccinatie voor medewerkers met niet zorgberoepen lees je er meer over.  

Direct online een afspraak maken kan ook. Dit loopt via ons reizigersspreekuur.