U bevindt zich hier

Coronavirus

China heeft sinds december 2019 te maken met een uitbraak van een nieuw coronavirus. Dit virus kan de ziekte COVID-19 veroorzaken. De klachten die dit virus geeft zijn koorts en luchtwegklachten. Inmiddels heeft het virus zich verspreid naar meerdere landen buiten en sinds kort ook binnen Europa. In Nederland zijn vooralsnog geen besmettingen gemeld. Wereldwijd worden er maatregelen genomen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

De GGD volgt de ontwikkelingen op de voet. Het RIVM houdt de Nederlandse artsen, GGD'en en laboratoria op de hoogte en heeft instructies gegeven hoe we een verdachte patiënt in Nederland moeten opvangen en testen op het virus.

 

Wat doet de GGD?
Sinds 27 januari 2020 geldt er een meldplicht en moeten zorgverleners bij het vermoeden van een besmetting dit melden bij de GGD.
Meer weten over de voorbereiding van de GGD.

 

Up-to-date informatie 

  • Klik hier voor de meest gestelde vragen en antwoorden over het nieuwe coronavirus. (RIVM)
  • Klik hier voor actuele informatie over het nieuwe coronavirus. (RIVM)

Heeft u vragen over reizen naar China (of andere landen)? Op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken vindt u het meest actuele reisadvies.

Heeft u vragen die via de up-to-date informatie niet beantwoord worden, stel ze dan telefonisch via 088-0100510 van maandag tot en met vrijdag van 08.30-17.00 uur.