Vaccinatielocaties

Locaties

 • Evenemententerrein
  Olympiaweg 26
  1816 MJ Alkmaar
   
 • Bedrijventerrein
  Agriport 33
  1775 TB Middenmeer
   
 • Voormalig gemeentehuis
  Drs. F. Bijlweg, Den Helder
  (vanaf 8 maart operationeel)

----------

Meer informatie

coronavaccinatie.nl
 

Vaccinatie-updates

Nummer 10, 25 februari
Nummer 9, 18 februari
Nummer 8, 11 februari
Nummer 7, 4 februari

Nummer 6, 28 januari
Nummer 5, 21 januari
Nummer 4, 14 januari
Nummer 3, 7 januari
Nummer 2, 31 december
Nummer 1, 24 december

 

Rondleiding 

Coronavaccinatie in Noord-Holland-Noord

De GGD'en zijn (mede)verantwoordelijk voor het vaccineren tegen COVID-19. GGD Hollands Noorden vaccineert (een deel van) de inwoners uit Noord-Holland-Noord. Wij volgen daarbij de richtlijnen van het RIVM. Op deze pagina vind je informatie over de keuze en volgorde van vaccinatie, hoe je wordt uitgenodigd en de verschillende vaccins.

 

Volgorde van vaccinatie

Het is logisch dat je wilt weten wanneer je aan de beurt bent voor een prik tegen corona. De Rijksoverheid heeft een overzicht gemaakt waarin de volgorde van vaccinatie tegen het coronavirus te zien is. Voor de meeste mensen is nog niet precies te zeggen wanneer zij aan de beurt zijn. De volgorde van vaccinatie kan veranderen. De planning hangt af van onder andere de goedkeuring, werking en levering van de vaccins. En van de verdeling van de vaccins over de priklocaties, ziekenhuizen, verpleeghuizen en huisartsen. De volgorde van vaccinatie kan ook veranderen door nieuwe ontwikkelingen en adviezen. 
Actuele informatie over de volgorde lees je hier.

Informatie voor zorgmedewerkers

Als je werkzaam bent in de zorgsector en voor een vaccinatie in aanmerking komt, ontvang je een uitnodiging hiervoor van je werkgever. Ook als je zzp’er bent ontvang je een uitnodiging. Je hoeft hiervoor zelf niets te doen. Met de uitnodiging kun je een afspraak maken bij het landelijk callcenter. Zonder brief kun je geen afspraak maken. Heb je nog geen uitnodiging ontvangen? Neem dan contact op met je werkgever of opdrachtgever. Wanneer je precies gevaccineerd wordt en met welk vaccin hangt af van de gezondheidsbranche waarin je werkt. In het schema hieronder lees je wanneer jij aan de beurt bent. Neem de uitnodiging die je van je werkgever hebt gekregen meen naar de vaccinatielocatie. 

Bekijk het vaccinatieschema voor zorgemedewerkers.


Informatie voor mensen die niet in de zorg werken 

Voor mensen die niet in de zorg werken geldt een ander vaccinatieschema. Wanneer je precies gevaccineerd wordt en met welk vaccin hangt af van je leeftijd en gezondheid. Kinderen en jongeren onder de 18 jaar krijgen voorlopig geen vaccinatie. In het schema hieronder lees je wanneer jij aan de beurt bent. Ouderen hoeven, in tegenstelling tot de rest van de mensen die gevaccineerd worden, niet hun uitnodiging mee te nemen naar de vaccinatielocatie.  

Bekijk het vaccinatieschema voor niet-zorgmedewerkers. 

 

Als je corona hebt of hebt gehad

De Gezondheidsraad adviseert om mensen die corona hebben gehad ook te vaccineren. Heb je corona op het moment dat je een uitnodiging ontvangt voor een coronavaccinatie? Dan moet je thuisblijven en kun je niet gevaccineerd worden. Dit kan pas minimaal 4 weken nadat de klachten begonnen. Heb je geen klachten meer die lijken op corona? Maak dan een (nieuwe) afspraak voor vaccinatie. In de uitnodigingsbrief die je hebt ontvangen staat meer informatie.

 

Gezondheidsverklaring

Na het maken van de afspraak ontvang je per mail een bevestiging met daarbij een gezondheidsverklaring. Vul de gezondheidsverklaring in voordat je naar de afspraak gaat. Is het antwoord op een of meerdere vragen ‘ja’? Overleg dan met je huisarts of behandelend arts of vaccineren verstandig is. Als je medicijnen gebruikt, moet je ook een medicatieoverzicht meenemen. 

 

 

De gezondheidsverklaring is aangepast, en daarmee ook de vraag om een medicatieoverzicht mee te nemen als men medicijnen gebruikt.  Dit geldt wél voor de zorgmedewerkers, zij moeten de uitnodiging die ze van de werkgever hebben gekregen meenemen. Wanneer je informatie over mee te nemen documenten op je website hebt staan, wil je dit dan aanpassen? Bedankt alvast!

 

Adres vaccinatielocatie

Alkmaar
Olympiaweg 26 (Evenemententerrein) in Alkmaar.
Vlak bij de N9 en goed bereikbaar met de bus. Je stapt uit bij de halte Sportpark De Meent.

 

Middenmeer (vanaf 20 februari open)

Agriport 33 in Middenmeer.
Met de auto: via afrit 11 op de A7
Met het ov: neem de bus vanaf het NS-treinstation in Hoorn richting Medemblik. Stap uit bij halte Agriport 1.

 

 

Den Helder (vanaf 8 maart open)

Drs. F. Bijlweg, Den Helder
De vaccinatielocatie in Den Helder bevindt zich in het voormalige gemeentehuis. Goed bereikbaar met de bus. Je stapt uit bij halte Stadhuis.

 

 

Vragen over de coronavaccinatie?

Op de overheidswebsite coronavaccinatie.nl vind je de meest actuele informatie over de coronavaccinatie.
Je kunt ook bellen met het landelijk informatienummer 0800-1351. Dit nummer is zeven dagen per week van 08.00-20.00 uur bereikbaar voor alle algemene vragen over corona en coronavaccinatie.

► Vragen die specifiek bestemd zijn voor GGD Hollands Noorden kun je stellen via: 088-0100562 (08.00-20.00 uur/7 dagen per week).

Eenvoudige, gesproken uitleg over het coronavaccin is te vinden op corona.steffie.nl. De uitleg wordt ondersteund met tekeningen.

Betrouwbare informatie over de coronavaccinaties

Mogelijk wil je meer weten over de coronavaccins en het vaccineren. Om je een goed beeld te kunnen vormen is het belangrijk dat informatie betrouwbaar is. Onderstaande websites en filmpjes zijn betrouwbare informatiebronnen: