U bevindt zich hier

Contact

Contact afdeling Infectieziekten:

08:30 - 17:00 uur: 088-01 00 535

Buiten bovengenoemde tijden is dit nummer uitsluitend voor meldingen, intercollegiaal overleg voor professionals en spoedeisende vragen over infectieziekten die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag.

Prik- en bijtaccidenten

Het kan gebeuren dat u zich verwondt aan een naald, of dat u gebeten wordt door een mens of dier. U loopt dan risico op bijvoorbeeld HIV of virale hepatitis. Door snel in actie te komen, kunt u voorkomen dat u ziek wordt. 

Meer informatie over prik- en bijtaccidenten

 

Werk en vaccinaties

Heeft u voor uw werk of studie specifieke vaccinaties nodig? Hier vindt u meer informatie over werk- en studiegerelateerde vaccinaties tegen infectieziekten

Bel 088-01 00 535 om een afspraak te maken.

 

Teken

Welke informatie en voorlichting kunnen huisartsen aan hun patienten geven? Op deze website staat een overzicht van de voorlichtingsmaterialen die het RIVM heeft ontwikkeld.

Als huisarts ziet u veel patiënten met een tekenbeet en behandelt u de ziekte van Lyme. De ziekte van Lyme is te voorkomen en in veel gevallen is het niet nodig met een tekenbeet naar de huisarts te gaan. Voorlichting hierover is belangrijk. Het RIVM heeft vanuit een multidisciplinaire samenwerking diverse voorlichtingsmaterialen ontwikkeld. We informeren u hier graag over.