Gezondheid en veiligheid bij publieksevenementen

Evenementen hebben een meerwaarde op cultureel, sportief, sociaal en maatschappelijk gebied. Een evenement organiseren is leuk en interessant, maar brengt ook verantwoordelijkheden met zich mee. De organisator draagt zorg voor de veiligheid en gezondheid van de bezoekers, (vrijwillige) medewerkers en deelnemers op het evenement.

Bij evenementen zijn vaak voorzieningen van tijdelijke aard aanwezig, zoals toiletten, waterpunten, EHBO-post en gas- en stroomvoorzieningen. Ook spelen bijvoorbeeld de weersomstandigheden en de aard van het evenement een rol. Deze kunnen het risico op letsel en/of de overdracht van infectieziekten vergroten.

Ben je van plan een evenement te organiseren en/of wil je weten aan welke regels en voorschriften een evenement moet voldoen?

GGD Hollands Noorden, Veiligheidsregio Noord-Holland Noord en de aangesloten gemeenten hebben expertise en informatie gebundeld.
Lees hier informatie over wet- en regelgeving, richtlijnen en waar je nog meer aan moet denken wanneer je een evenement wilt organiseren. En vergeet natuurlijk niet een vergunning aan te vragen bij je gemeente.

Meer informatie

Voor vragen en/of opmerkingen kun je contact opnemen met onze hygiëne-adviseurs van de afdeling Inspectie en Hygiëne: