U bevindt zich hier

Voor een rookvrije start

Elk kind heeft recht op een rookvrije start. Alle zorgprofessionals – van verloskundige tot jeugdarts – slaan daarvoor de handen ineen. Ze werken samen in de Taskforce Rookvrije Start. Het doel van de Taskforce is dat meer (aanstaande) ouders stoppen met roken en rookvrij blijven. De Taskforce bevordert multidisciplinaire zorg, agendeert het onderwerp en verbetert kennis van professionals en publiek. 

Zie voor meer informatie https://rookvrijestart.rokeninfo.nl/

Roken

Iedereen weet het: roken is slecht voor de gezondheid. Toch rookt 27% van de Nederlanders van 15 jaar en ouder. En roken is verslavend. Daarom is het moeilijk om te stoppen. Toch heeft het veel voordelen om te stoppen met roken. Je wordt fitter, je huid ziet er beter uit en je bent minder vaak verkouden. 

Rookvrije generatie

Mensen die vanaf 2017 een kind krijgen, willen we de kans geven hun kind volledig rookvrij te laten opgroeien. Zonder het slechte voorbeeld van rokende mensen die ze om zich heen zien. Zonder de verleiding van glimmende pakjes en toegevoegde smaakjes aan sigaretten, http://www.rookvrijegeneratie.nl/rookvrije-generatie.

Stoppen met roken?

Wil je stoppen met roken? Kijk  eens op www.rokeninfo.nl of destopsite.nl

Roken rond zwangerschap en bevalling

Wil je zwanger worden? Roken kan de vruchtbaarheid van mannen en vrouwen verminderen. Door roken of meeroken tijdens de zwangerschap loopt de ongeboren baby allerlei risico’s: zie voor meer informatie www.rokeninfo.nl.

Voor een baby is het slecht om mee te roken. Rook daarom niet in bijzijn van je kind. Daarmee voorkom je de ontwikkeling van klachten. Zie voor meer informatie www.rokeninfo.nl.

Pubers en roken

Pubers experimenteren graag, ook met roken. Ze lopen extra risico om verslaafd te raken. Praat met je kind en maak afspraken over het roken. Informatie en tips over praten met je kind over roken vind je op www.hoepakjijdataan.nl en www.uwkindenroken.nl. Voor het stellen van regels en praten over roken, kun je ook kijken op www.dgsg.nl.

Werkstuk over roken

Wil je een werkstuk maken over roken? Kijk dan op www.rokeninfo.nl voor meer informatie.

Lesgeven over roken

Ben je docent in het basis-, voortgezet- of middelbaar beroepsonderwijs? Voor informatie over lesmateriaal, rookbeleid en stellen van regels zie www.dgsg.nl.