Vignet Gezonde School

Met het vignet Gezonde School mag jouw school zich gedurende 3 jaar Gezonde School noemen en het logo gebruiken.

Er is een vignet Gezonde School voor het basis-, voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs.

Behaal het vignet

Samenwerken levert meer op!

GGD HN en JOGG Alkmaar werken samen aan het programma Gezonde School. Esther Kleine Deters (Gezonde School-coördinator bij de GGD) en Anja Lems (JOGG-regisseur bij MEE & de Wering) vertellen hoe zij hierin samengaan en hoe een gezonde samenwerking eruitziet. Bekijk de video.

Gezonde School

​Wat is Gezonde School?

Gezonde School is een landelijk programma dat scholen helpt om te werken aan een gezonde leefstijl. Volgens een stappenplan werkt u aan verschillende thema's, met inzet van een Gezonde School-coördinator binnen de school en een externe adviseur van de GGD. Zo zorgt u ervoor dat een gezonde leefstijl dagelijkse praktijk wordt. Volgt u het stappenplan en heeft u één of meer thema’s op orde? Vraag dan het vignet aan en laat zien dat uw school een Gezonde School is.

Werken volgens de Gezonde School-aanpak

De Gezonde School-aanpak sluit aan bij wat uw school al doet aan gezondheidsbevordering en versterkt wat goed gaat. Met deze aanpak maakt u van losse activiteiten één geheel. De aanpak bestaat uit drie fasen: voorbereiden, uitvoeren en evalueren. Zo werkt u doelgericht en efficiënt aan een gezonde leefstijl van uw leerlingen. 

De brede betrokkenheid van school en ouders is een succesfactor in elke stap. Leraren hebben bijvoorbeeld een belangrijke voorbeeldfunctie en u heeft de hulp van ouders nodig om het gedrag van leerlingen binnen en buiten school te veranderen. Dat laatste is voor veel scholen een uitdaging. Daarom is er in de Gezonde School-aanpak veel aandacht voor ouderbetrokkenheid.

Meer informatie

Lees alles over de Gezonde School-aanpak op gezondeschool.nl

Kijk hier voor meer informatie over de Ondersteuningsronde Gezonde School 2020-2021
Kijk hier voor meer informatie over de Stimuleringsregeling én alle erkende interventies relaties en seksualiteit
Kijkt u ook eens naar de Themakalenders po en v(s)o met alle belangrijke dagen op het gebied van gezondheid in een handig overzicht met links naar relevante websites.

Bekijk de animatie Gezonde School