Regenboogpeiling Noord-Holland-Noord gestart

Regenboogpeiling NHN LHBTI+ De Regenboogpeiling Noord-Holland-Noord (NHN) is een online vragenlijst onderzoek naar het welzijn van LHBTI+ personen in de regio Noord-Holland-Noord. Het onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van de gemeente Alkmaar. Voor de ontwikkeling van LHBTI+ beleid in Alkmaar en in de regio is het belangrijk om te weten hoe het met LHBTI+ personen gaat en welke ervaringen en behoeften zij hebben.

Doelgroep van de Regenboogpeiling NHN

Ben je woonachtig in één van de gemeenten in Noord-Holland-Noord, identificeer je jezelf als LHBTI+ persoon én ben je 16 jaar of ouder dan nodigen we je van harte uit om de vragenlijst in te vullen! Met deze vragenlijst kun je je laten horen: wat gaat er goed, wat kan er beter. Op die manier draag je bij aan de acceptatie van LHBTI+ personen in jouw gemeente en regio. Voor een goed beeld is het belangrijk dat zoveel mogelijk LHBTI+ personen de vragenlijst invullen, ongeacht of je ervaringen positief of negatief zijn. Het gaat om jouw mening en jouw ervaringen.

Ga naar www.regenboogpeilingNHN.nl of klik op onderstaande knop om de vragenlijst te starten.

 

Vragenlijst

Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 15 tot 20 minuten. Er worden onder andere vragen gesteld over openheid en acceptatie door familie, vrienden, je omgeving. Een deel van de vragen gaat over hoe veilig je je voelt in je woonomgeving, je welbevinden en de behoefte aan ondersteuning of hulp op het gebied van LHBTI+. Het onderzoek is anoniem. Dit betekent dat we aan de antwoorden geen naam of adres koppelen. Alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld en de resultaten zullen niet te herleiden zijn tot een persoon. Door het invullen van deze vragenlijst ga je akkoord met de verwerking van je antwoorden voor onderzoeksdoeleinden. Je gegevens worden alleen gebruikt voor het doel van het onderzoek.

Resultaten

Vanaf medio 2022 worden de resultaten van de Regenboogpeiling NHN gepubliceerd op de gezondheidsatlas van GGD Hollands Noorden (www.gezondnhn.nl).

Meer informatie