Weerbaarheidstraining Rots en Water (groep 5 en 6)

Heb je een kind die onzeker is, stress voelt of groepsdruk ervaart? Of wordt je kind gepest? Dan is de weerbaarheidstraining Rots en Water misschien een goede training voor je kind. Voor kinderen van de basisschool uit groep 5 en 6.

Meer informatie

Doel van de training is de opgroeiende kinderen handvatten te geven zodat ze leren omgaan met o.a. stress, groepsdruk en pestgedrag. Belangrijk in de training is ook de non-verbale communicatie door middel van lichaamstaal. Door te werken aan het zelfvertrouwen leren ze zich beter en adequater te uiten.

In 8 weken worden er diverse thema’s behandeld. De lessen duren 1 uur en vinden wekelijks plaats (met uitzondering van de schoolvakanties).
Het is voor de ouders mogelijk om aanwezig te zijn bij de 1e en de laatste les van deze weerbaarheidstraining.
Wij gaan er vanuit dat beide gezaghebbende ouders toestemming geven en tekenen voor deelname van hun kind aan deze training.


Praktische informatie
Voor wie
Kinderen 4-12 jaar
Locatie(s)
Heerhugowaard, Wachtlijst
Kosten
gratis

Heb je nog vragen of wil je meer informatie dan kun je telefonisch van maandag t/m donderdag van 08.30 - 15.00 uur en vrijdag van 08.30-12.00 uur terecht bij het cursusbureau via telefoonnummer 088 - 01 00 557 of e-mail cursusbureau@ggdhollandsnoorden.nl.

Ons cursusaanbod wordt mogelijk gemaakt door subsidie van gemeenten in onze regio.

Weerbaarheidstraining Rots en Water (groep 5 en 6) gratis

Andere gemeente of professional?

Staat jouw gemeente er niet bij? Of wil je deelnemen als professional? Neem dan contact met ons op om te zien wat de mogelijkheden zijn.

Aanvraag / Contact

Cursus overzicht informatie

GGD Hollands Noorden organiseert diverse cursussen en bijeenkomsten rondom zwangerschap en bevalling, opgroeien en opvoeden en sociale weerbaarheid. Het aanbod van cursussen en bijeenkomsten verschilt per gemeente. Per cursus wordt hiervan een overzicht gegeven. Cursussen en bijeenkomsten kunnen alleen starten bij voldoende aanmeldingen. Wanneer een cursus of bijeenkomst niet door kan gaan, word je ingedeeld bij een cursus in een gemeente die zo dicht mogelijk bij jouw eigen woonplaats ligt. Indien je geïnteresseerd bent, kun je je altijd inschrijven. Je inschrijving wordt door ons bevestigd en zodra bekend is waar en wanneer de cursus naar keuze start, ontvang je bericht van ons.

 

Cursus overzicht