Weerbaarheidstraining Rots en Water (10 t/m 12 jaar)

Wilt u dat uw kind zich zekerder voelt en meer zelfvertrouwen ervaart? Dan is de Rots en Water training misschien iets voor uw kind. In deze tijd waarin pesten en groepsdruk veel voorkomen is het fijn om stevig in je schoenen te staan.

Meer informatie

In de training leren kinderen om op situaties als stress, groepsdruk en pesten te reageren vanuit rust en dan hun eigen keuzes te maken. Kinderen leren zich meer bewust te zijn van hun eigen grenzen en die van een ander. Belangrijk in de training is ook de non-verbale communicatie door middel van lichaamstaal. Door te werken aan zelfvertrouwen leren ze zich beter en adequater te uiten.

In 8 weken worden er diverse thema’s behandeld. De lessen duren 1 uur en vinden wekelijks plaats (met uitzondering van de schoolvakanties).
De training heeft meer effect als u als ouder/opvoeder betrokken bent bij de training van uw kind. U kunt via een intake formulier duidelijk maken wat u denkt dat uw kind kan leren in de training. Voorafgaand aan de training vindt een intake gesprek plaats met ouder(s)/opvoeder(s) en kind. In dit gesprek vertellen kinderen wat zij graag willen leren en is er ruimte voor vragen.
Het is belangrijk dat ouders aanwezig zijn bij de 1e en de laatste les van deze weerbaarheidstraining. De 4e les duurt 1,5 uur, waarbij u als ouder/opvoeder het laatste half uur aansluit.

Wij gaan er vanuit dat beide gezaghebbende ouders toestemming geven en tekenen voor deelname van hun kind aan deze training. Wanneer uw kind 12 jaar of ouder is willen wij ook graag dat hij/zij zelf tekent voor deelname aan deze training.

Is de training nog niet gepland? Of is deze niet bij jou in de buurt gepland? Je kunt dan altijd contact opnemen met ons (via onderstaande contactgegevens) om de mogelijkheden door te nemen of meer informatie te krijgen.

LET OP:
Deelnemers uit de gemeente Opmeer hebben voorrang om deel te nemen aan de geplande training in Opmeer.
Woont u in de gemeente Alkmaar dan kan uw kind deze training volgen via Alkmaar Sport.
Woont u in de gemeente Langedijk dan kan uw kind deze training volgen via het CJG Langedijk.
Woont u in de gemeente Stede Broec dan kan uw kind deze training volgen via stichting Welzijn Stede Broec.

Praktische informatie
Voor wie
Schoolkind | 4-12 jaar
Locatie(s)
Enkhuizen, Schagen
Kosten
gratis

Informatie in verband met de aangescherpte maatregelen rondom het coronavirus

I.v.m. de maatregelen die genomen zjjn voor het corona virus passen wij onze dienstverlening aan. Dit betekent dat al onze groepsbijeenkomsten en trainingen i.v.m. de lockdown en de door het RIVM genomen maatregelen online worden aangeboden. In ieder geval tot nader bericht blijven wij deze online aanbieden .

Voor ouders en opvoeders is er de mogelijkheid om de cursus Positief Opvoeden online te volgen.

Voor (aanstaande) ouders is er de mogelijkheid om een webinar over "Borstvoeding" , "Een baby!" en een van positef opvoeden terug te kijken". Je kunt je hiervoor hieronder aanmelden. 

Heb je nog vragen of wil je meer informatie dan kun je telefonisch van maandag t/m donderdag van 08.30 - 15.00 uur en vrijdag van 08.30-12.00 uur terecht bij het cursusbureau via telefoonnummer 088 - 01 00 557 of e-mail cursusbureau@ggdhollandsnoorden.nl.

Ons cursusaanbod wordt mogelijk gemaakt door subsidies van de gemeenten in onze regio.

Weerbaarheidstraining Rots en Water (10 t/m 12 jaar) gratis

Andere gemeente of professional?

Staat jouw gemeente er niet bij? Of wil je deelnemen als professional? Neem dan contact met ons op om te zien wat de mogelijkheden zijn.

Aanvraag / Contact

Cursus overzicht informatie

GGD Hollands Noorden organiseert diverse cursussen en bijeenkomsten rondom zwangerschap en bevalling, opgroeien en opvoeden en sociale weerbaarheid. Het aanbod van cursussen en bijeenkomsten verschilt per gemeente. Per cursus wordt hiervan een overzicht gegeven. Cursussen en bijeenkomsten kunnen alleen starten bij voldoende aanmeldingen. Wanneer een cursus of bijeenkomst niet door kan gaan, word je ingedeeld bij een cursus in een gemeente die zo dicht mogelijk bij jouw eigen woonplaats ligt. Indien je geïnteresseerd bent, kun je je altijd inschrijven. Je inschrijving wordt door ons bevestigd en zodra bekend is waar en wanneer de cursus naar keuze start, ontvang je bericht van ons.

 

Cursus overzicht