Weerbaarheidstraining Rots en Water (10 t/m 12 jaar)

Heb je een kind die onzeker is, stress voelt of groepsdruk ervaart? Of wordt je kind gepest? Dan is de weerbaarheidstraining Rots en Water misschien een goede training voor je kind. Voor kinderen van de basisschool uit groep 7 en 8.

Meer informatie

Doel van de training is de opgroeiende kinderen handvatten te geven zodat ze leren omgaan met o.a. stress, groepsdruk en pestgedrag. Belangrijk in de training is ook de non-verbale communicatie door middel van lichaamstaal. Door te werken aan het zelfvertrouwen leren ze zich beter en adequater te uiten.

In 8 weken worden er diverse thema’s behandeld. De lessen duren 1 uur en vinden wekelijks plaats (met uitzondering van de schoolvakanties).
Het wordt van de ouders verwacht om aanwezig te zijn bij de 1e en de laatste les van deze weerbaarheidstraining. De 4e les duurt 1,5 uur, wij verwachten dat u als ouder/opvoeder het laatste half uur aansluit.
Wij gaan er vanuit dat beide gezaghebbende ouders toestemming geven en tekenen voor deelname van hun kind aan deze training. Wanneer uw kind 12 jaar of ouder is willen wij ook graag dat hij/zij zelf tekent voor deelname aan deze training.

Is de training nog niet gepland? Of is deze niet bij jou in de buurt gepland? Je kunt dan altijd contact opnemen met ons (via onderstaande contactgegevens) om de mogelijkheden door te nemen of meer informatie te krijgen.

LET OP:
Deelnemers uit de gemeente Opmeer hebben voorrang om deel te nemen aan de geplande training in Opmeer.
Woont u in de gemeente Alkmaar dan kan uw kind deze training volgen via Alkmaar Sport.
Woont u in de gemeente Langedijk dan kan uw kind deze training volgen via het CJG Langedijk.
Woont u in de gemeente Stede Broec dan kan uw kind deze training volgen via stichting Welzijn Stede Broec.

Klik hier om uw kind aan te melden bij Alkmaar Sport.
Klik hier om uw kind aan te melden bij het CJG Langedijk.

Praktische informatie
Voor wie
Schoolkind | 4-12 jaar
Locatie(s)
Hoorn, Nog niet gepland, neem voor meer informatie contact op via cursusbureau@ggdhn.nl
Kosten
gratis
Weerbaarheidstraining Rots en Water (10 t/m 12 jaar) gratis

Andere gemeente of professional?

Staat jouw gemeente er niet bij? Of wil je deelnemen als professional? Neem dan contact met ons op om te zien wat de mogelijkheden zijn.

Aanvraag / Contact

Cursus overzicht informatie

GGD Hollands Noorden organiseert diverse cursussen en bijeenkomsten rondom zwangerschap en bevalling, opgroeien en opvoeden en sociale weerbaarheid. Het aanbod van cursussen en bijeenkomsten verschilt per gemeente. Per cursus wordt hiervan een overzicht gegeven. Cursussen en bijeenkomsten kunnen alleen starten bij voldoende aanmeldingen. Wanneer een cursus of bijeenkomst niet door kan gaan, word je ingedeeld bij een cursus in een gemeente die zo dicht mogelijk bij jouw eigen woonplaats ligt. Indien je geïnteresseerd bent, kun je je altijd inschrijven. Je inschrijving wordt door ons bevestigd en zodra bekend is waar en wanneer de cursus naar keuze start, ontvang je bericht van ons.

 

Cursus overzicht