Training Plezier op School

Wordt je kind op de basisschool gepest of is hij/zij onhandig in het contact met andere kinderen? Dan is de training Plezier op school misschien iets voor jouw kind. De training helpt kinderen hun zelfvertrouwen te vergroten en beter voor zichzelf op te komen. Deze training is bedoeld voor kinderen die nu in groep 8 zitten en volgend jaar naar het voortgezet onderwijs gaan.

Meer informatie

In de training ervaren de kinderen dat zij niet de enigen zijn die te maken hebben met dit soort problemen. Op een speelse wijze leren ze de volgende vaardigheden: contact leggen met andere kinderen, opkomen voor zichzelf (assertiviteit), omgaan met plagen en pesten.
Daarnaast besteden we vooral aandacht aan positief denken en non-verbaal gedrag zoals houding, oogcontact en stemgebruik.

Voorafgaand aan de training vindt een ouderavond plaats. Op deze avond kunnen de ouders/opvoeders kennismaken met de trainer en geven we informatie over de inhoud van de training. We besteden veel aandacht aan wat ouders/opvoeders zelf kunnen doen om hun dochter/zoon te ondersteunen na de training.

LET OP: Deze training is bedoeld voor kinderen die nu in groep 8 zitten en volgend jaar naar het voortgezet onderwijs gaan. Om te bepalen of de training past bij de behoefte/situatie van je kind vindt een (telefonisch) intakegesprek plaats na de aanmelding. Deze wordt in overleg gepland.

De training vindt plaats in of rond de zomervakantie (2 dagen). De ouderavond vindt voorafgaand aan de training plaats.
De data worden in het voorjaar van 2018 bekend.
De startdatum die u hiernaast kunt selecteren is de datum van de ouderavond. De data voor de trainingsdagen ziet u als u op inschrijven klikt.

Wij gaan er vanuit dat beide gezaghebbende ouders toestemming geven en tekenen voor deelname van hun kind aan deze training. Wanneer uw kind 12 jaar of ouder is willen wij ook graag dat hij/zij zelf tekent voor deelname aan deze training.

Praktische informatie
Voor wie
Schoolkind | 4-12 jaar
Locatie(s)
Heerhugowaard, Medemblik
Kosten
65,-

Heb je nog vragen of wil je meer informatie dan kun je telefonisch van maandag t/m donderdag van 08.30 - 15.00 uur en vrijdag van 08.30-12.00 uur terecht bij het cursusbureau via telefoonnummer 088 - 01 00 557 of e-mail cursusbureau@ggdhollandsnoorden.nl.

Ons cursusaanbod wordt mogelijk gemaakt door subsidie van gemeenten in onze regio.

Training Plezier op School 65,-

Andere gemeente of professional?

Staat jouw gemeente er niet bij? Of wil je deelnemen als professional? Neem dan contact met ons op om te zien wat de mogelijkheden zijn.

Aanvraag / Contact

Cursus overzicht informatie

GGD Hollands Noorden organiseert diverse cursussen en bijeenkomsten rondom zwangerschap en bevalling, opgroeien en opvoeden en sociale weerbaarheid. Het aanbod van cursussen en bijeenkomsten verschilt per gemeente. Per cursus wordt hiervan een overzicht gegeven. Cursussen en bijeenkomsten kunnen alleen starten bij voldoende aanmeldingen. Wanneer een cursus of bijeenkomst niet door kan gaan, word je ingedeeld bij een cursus in een gemeente die zo dicht mogelijk bij jouw eigen woonplaats ligt. Indien je geïnteresseerd bent, kun je je altijd inschrijven. Je inschrijving wordt door ons bevestigd en zodra bekend is waar en wanneer de cursus naar keuze start, ontvang je bericht van ons.

 

Cursus overzicht