Cursus Zwanger, gezond en fit

Tijdens je zwangerschap wil je fit blijven. En gezond! Want wie fit aan de bevalling begint, zal weer sneller herstellen na de bevalling. Bovendien wil je graag weten wat je straks te wachten staat als de bevalling begint en de baby er is. De cursus Zwanger, gezond en fit besteedt aandacht aan deze onderwerpen.

Meer informatie

Je zult merken dat een fit lichaam ervoor zorgt dat klachten aan bekken en/of rug voorkomen kunnen worden. Of verminderen. Het oefenen van conditie en belangrijke spieren rondom het bekken neemt een belangrijke plaats in in de cursus ‘Zwanger, gezond en fit’. Daarom wordt de cursus gegeven door een fysio- of oefentherapeut. Houding, ontspanning, toiletgedrag; het zijn dingen die je tegenkomt in het dagelijks leven. En die meteen al een enorme winst opleveren voor jezelf en je zwangerschap!

Tijdens de cursus geven we je ook informatie over de bevalling. Wat kun je straks doen om de weeën te trotseren? Welke pershouding bevalt het best. Wat voor ademhaling gebruik je dan? Daar kun je je beter nu in verdiepen dan op het moment van de bevalling.

De cursus bestaat uit 7 lessen van 1 uur en een kwartier 's avonds. Tijdens 1 van de bijeenkomsten is ook je partner welkom (je mag natuurlijk ook alleen komen of met een vriendin/familielid). De groep bestaat uit minimaal 5 en maximaal 12 deelnemers. Het advies is tussen de 25 en 30 weken zwangerschap te starten met de cursus.

Leuk nieuws: vanaf 1 juni 2016 bieden we bij de cursus ook een les na bevalling aan. Tijdens deze les krijg je tips en oefeningen voor een goede houding en het weer versterken van je lichaam. Daarnaast is het ook leuk om elkaar weer te zien en spreken natuurlijk! Deze les wordt bij de start van de cursus vastgelegd.

Tot slot:
In een aantal gemeenten mogen wij ook de workshop: Praten met je baby aanbieden. Tijdens deze workshop laat een jeugdverpleegkundige zien hoe baby's al kunnen 'praten' en wat ouders/opvoeders kunnen doen om daar gehoor aan te geven. Zo wordt het kijken naar baby’s nog leuker! Of jou gemeente deze workshop ook aanbiedt zie je terug in de bevestiging van inschrijving die wij je per email toesturen.

LET OP
Exacte data en tijden worden zichtbaar bij het invullen van het inschrijfformulier in de rechterkolom.

Praktische informatie
Voor wie
Aanstaande ouders/opvoeders
Locatie(s)
Alkmaar, Castricum, Den Helder, Egmond aan Zee, Enkhuizen, Heerhugowaard, Heiloo, Hoorn, Medemblik, Schagen, Stede Broec
Kosten
60,-

Heb je nog vragen of wil je meer informatie dan kun je telefonisch van maandag t/m vrijdag van 08.30 - 16.30 uur terecht bij het cursusbureau via telefoonnummer 088 - 0100557 of e-mail cursusbureau@ggdhollandsnoorden.nl.

Ons cursusaanbod wordt mogelijk gemaakt door subsidie van gemeenten in onze regio.

Cursus Zwanger, gezond en fit 60,-

Andere gemeente of professional?

Staat jouw gemeente er niet bij? Of wil je deelnemen als professional? Neem dan contact met ons op om te zien wat de mogelijkheden zijn.

Aanvraag / Contact

Cursus overzicht informatie

GGD Hollands Noorden organiseert diverse cursussen en bijeenkomsten rondom zwangerschap en bevalling, opgroeien en opvoeden en sociale weerbaarheid. Het aanbod van cursussen en bijeenkomsten verschilt per gemeente. Per cursus wordt hiervan een overzicht gegeven. Cursussen en bijeenkomsten kunnen alleen starten bij voldoende aanmeldingen. Wanneer een cursus of bijeenkomst niet door kan gaan, word je ingedeeld bij een cursus in een gemeente die zo dicht mogelijk bij jouw eigen woonplaats ligt. Indien je geïnteresseerd bent, kun je je altijd inschrijven. Je inschrijving wordt door ons bevestigd en zodra bekend is waar en wanneer de cursus naar keuze start, ontvang je bericht van ons.

 

Cursus overzicht