Cursus Positief opvoeden (2-12 jaar)

De opvoeding van kinderen is een belangrijke taak. Voor ouders/opvoeders is deze taak soms zwaar. Simpele, duidelijke tips over hoe om te gaan met lastig gedrag kunnen heel prettig zijn. De cursus Positief Opvoeden (2-12 jaar) kan deze tips geven.

Meer informatie

De cursus helpt je de oorzaken van gedragsproblemen te herkennen, hoe je gewenst gedrag kunt stimuleren en hoe je om kunt gaan met ongewenst gedrag. De cursus is bedoeld voor ouders/opvoeders met één of meerdere kinderen (2-12 jaar) met problemen in hun gedrag én die behoefte hebben aan meer begeleiding bij de opvoeding.

De cursus bestaat uit vijf groepsbijeenkomsten van twee uur, waarin je informatie krijgt en opvoedingsvaardigheden leert. Naast de bijeenkomsten krijg je een praktisch werkboek waarmee je ook thuis aan de slag gaat. Voor de laatste bijeenkomst heb je telefonisch contact met de docenten om te bespreken hoe het gaat. In de laatste bijeenkomst maak je een plan voor de toekomst. Natuurlijk is tijdens alle bijeenkomsten ook ruimte om ervaringen met elkaar uit te wisselen.

Nadat je je hebt ingeschreven neemt de opvoedadviseur eerst telefonisch contact op voordat de inschrijving definitief wordt. Tijdens dit gesprek wordt besproken of deze cursus goed aansluit bij jouw/jullie situatie.

Praktische informatie
Voor wie
Locatie(s)
Hoorn, Medemblik, Wachtlijst
Kosten
gratis

Heb je nog vragen of wil je meer informatie dan kun je telefonisch van maandag t/m donderdag van 08.30 - 15.00 uur en vrijdag van 08.30-12.00 uur terecht bij het cursusbureau via telefoonnummer 088 - 01 00 557 of e-mail cursusbureau@ggdhollandsnoorden.nl.

Ons cursusaanbod wordt mogelijk gemaakt door subsidie van gemeenten in onze regio.

Cursus Positief opvoeden (2-12 jaar) gratis

Andere gemeente of professional?

Staat jouw gemeente er niet bij? Of wil je deelnemen als professional? Neem dan contact met ons op om te zien wat de mogelijkheden zijn.

Aanvraag / Contact

Cursus overzicht informatie

GGD Hollands Noorden organiseert diverse cursussen en bijeenkomsten rondom zwangerschap en bevalling, opgroeien en opvoeden en sociale weerbaarheid. Het aanbod van cursussen en bijeenkomsten verschilt per gemeente. Per cursus wordt hiervan een overzicht gegeven. Cursussen en bijeenkomsten kunnen alleen starten bij voldoende aanmeldingen. Wanneer een cursus of bijeenkomst niet door kan gaan, word je ingedeeld bij een cursus in een gemeente die zo dicht mogelijk bij jouw eigen woonplaats ligt. Indien je geïnteresseerd bent, kun je je altijd inschrijven. Je inschrijving wordt door ons bevestigd en zodra bekend is waar en wanneer de cursus naar keuze start, ontvang je bericht van ons.

 

Cursus overzicht