Centering pregnancy

Dit is een pilot die wordt georganiseerd door de verloskundige praktijk Enkhuizen/Andijk voor de zwangeren uit hun praktijk
Het gaat om 6 bijeenkomsten, waarvan 5 voor de bevalling en 1 na de bevalling. De datum voor de bijeenkomst na de bevalling wordt afgesproken wanneer de groep en uitgerekende data bekend zijn.

Meer informatie

Centering pregnancy
GROEP 1: voor zwangeren met een uitgerekende datum tussen 08-06-2021 t/m 03-08-2021

GROEP 2: voor zwangeren met een uitgerekende datum tussen 27-07-2021 t/m 21-09-2021

2021(https://samenweetjemeer.nl): zwangere vrouwen van ongeveer dezelfde uitgerekende periode worden samen gebracht. Tijdens bijeenkomsten onder leiding van je eigen verloskundige komen zorg, voorlichting en ontmoeting samen.

In de groep zal de verloskundige onderwerpen inbrengen. Onderwerpen die in die fase van je zwangerschap belangrijk zijn om je in te verdiepen. Dit zijn onderwerpen die bij de standaard controles van de verloskundigen niet of niet zo uitgebreid besproken worden. Zie deze groep dan ook als een toevoeging (of hele goede cursus) op de reguliere controles. Door deel te nemen ben je beter geïnformeerd, waardoor je zelf makkelijker keuzes kunt maken in de onderwerpen die voor jou van belang zijn.

Een vaste groep vrouwen die elkaar steeds opnieuw ontmoeten en leren kennen zorgt voor verbinding, vriendschap en draagvlak. Gevoelens van herkenning, erkenning en inspiratie komen naar voren.

Samen kunnen jullie zoveel meer dan alleen!

Wat precies de inhoud van de bijeenkomsten is verklappen we nog niet en zal ook per groep verschillen en is op maat naar de behoeftes van de groep.

Mocht je nog niet overtuigd zijn volgen hier nog 3 waarom-ook-nietjes:
1. Wat je niet weet kun je ook niet vragen! Laat je verrassen door de onderwerpen die anderen naar boven brengen waarvan je van tevoren niet eens wist dat er informatie over bestond.
2. Denk niet alleen aan wat je hier zelf aan hebt. Denk ook aan wat je voor een ander kunt betekenen en onderschat niet hoe jou ervaring een schat is aan kennis voor een andere vrouw! Misschien is er niet zoveel te halen, maar wel heel veel te brengen in de groep en ook dat kan een heel goed gevoel geven!
3. Natuurlijk kunnen we je niets verplichten, toch zien wij weinig bezwaren waarom dit niet sowieso het proberen waard is. Wij geloven als praktijk dat dit een betere manier van zorg is, daarom hebben we ons best gedaan om dit te organiseren, maar zonder jullie kunnen we het niet organiseren!


LET OP
Exacte data en tijden worden zichtbaar bij het invullen van het inschrijfformulier in de rechterkolom.

Praktische informatie
Voor wie
Zwanger
Locatie(s)
Enkhuizen
Kosten
60,-

Informatie in verband met de aangescherpte maatregelen rondom het coronavirus

I.v.m. de maatregelen die genomen zjjn voor het corona virus passen wij onze dienstverlening aan. Dit betekent dat al onze groepsbijeenkomsten en trainingen i.v.m. de lockdown en de door het RIVM genomen maatregelen online worden aangeboden. In ieder geval tot 1 maart 2021.

Voor ouders en opvoeders is er de mogelijkheid om de cursus Positief Opvoeden online te volgen.

Voor aanstaande ouders is er de mogelijkheid om een webinar over "Borstvoeding" en "Een baby! terug te kijken". Je kunt je hiervoor hieronder aanmelden. 

Heb je nog vragen of wil je meer informatie dan kun je telefonisch van maandag t/m donderdag van 08.30 - 15.00 uur en vrijdag van 08.30-12.00 uur terecht bij het cursusbureau via telefoonnummer 088 - 01 00 557 of e-mail cursusbureau@ggdhollandsnoorden.nl.

Ons cursusaanbod wordt mogelijk gemaakt door subsidies van de gemeenten in onze regio.

Centering pregnancy 60,-

Andere gemeente of professional?

Staat jouw gemeente er niet bij? Of wil je deelnemen als professional? Neem dan contact met ons op om te zien wat de mogelijkheden zijn.

Aanvraag / Contact

Cursus overzicht informatie

GGD Hollands Noorden organiseert diverse cursussen en bijeenkomsten rondom zwangerschap en bevalling, opgroeien en opvoeden en sociale weerbaarheid. Het aanbod van cursussen en bijeenkomsten verschilt per gemeente. Per cursus wordt hiervan een overzicht gegeven. Cursussen en bijeenkomsten kunnen alleen starten bij voldoende aanmeldingen. Wanneer een cursus of bijeenkomst niet door kan gaan, word je ingedeeld bij een cursus in een gemeente die zo dicht mogelijk bij jouw eigen woonplaats ligt. Indien je geïnteresseerd bent, kun je je altijd inschrijven. Je inschrijving wordt door ons bevestigd en zodra bekend is waar en wanneer de cursus naar keuze start, ontvang je bericht van ons.

 

Cursus overzicht