Cursus Mindful Zwanger & Bevallen

LET OP! I.V.M. DE LOCKDOWN EN DE DOOR DE RIVM GENOMEN MAATREGELEN WORDT DEZE CURSUS ALLEEN ONLINE AANGEBODEN. KIES HIERVOOR THUIS ONLINE. Mindfulness; nieuwsgierig en zonder oordeel aandachtig zijn in het nu. Wanneer je de tijd neemt om mindfulness te leren, kan dat je helpen beter om te gaan met de (onvermijdelijke) stress van zwangerschap en de onzekerheid van het geboorteproces. Met ‘Mindful Zwanger & Bevallen’ train je namelijk vertrouwen, geduld en kracht. Hoe mooi is dat!

Meer informatie

Geniet bewust en ontspannen van je zwangerschap en zie je bevalling vol vertrouwen tegemoet? Wil je in je kracht staan voor de bevalling zoals jij dat zelf wilt mét je eigen waarden en wensen? Dan is deze zwangerschapscursus zeker iets voor jou!
Onderwerpen die aan bod komen zijn: Bewust en ontspannen je zwangerschap beleven en bevallen. Leren omgaan met veranderingen, onzekerheden en ongemakken. Vertrouwd raken met je lichaam en je grenzen leren kennen. Je automatische piloot herkennen (inclusief je negatieve gedachten). En ook bewust het ‘Nu’ vieren en jezelf waarderen.
Ook word je bewust van keuzes uit diverse bevallingshoudingen. Je krijgt een praktisch overzicht van alle oefeningen, inspiratie voor het schrijven van jouw bevallingswensen en je leert bewust kiezen wat jij belangrijk vindt. Van deze zwangerschapscursus heb je ook ná je zwangerschap veel profijt. Waardevol voor jou, je kindje én iedereen om je heen.

Gedurende 8 bijeenkomsten van 75 minuten (waarvan 7 bijeenkomsten voor de bevalling) worden de volgende onderwerpen behandeld
• Leer leven in het ‘moment van nu’
• 8 pijlers van mindfulness voor meer rust
• Omgaan met ongemak en stress
• Ontdek hoe jij weeën kunt opvangen via de IJsklontjes-oefening
• Geboortewensen
• Mindful moederschap
Je krijgt een werkboek met allerlei achtergrondinformatie en oefensuggesties. Gedurende de training ‘Mindful Zwanger & Bevallen’ word je uitgenodigd ook thuis te oefenen. Hiervoor krijg je toegang tot audio-bestanden. Uniek aan ‘Mindful Zwanger & Bevallen’ is dat je tussentijds vragen kunt stellen en ervaringen kunt delen via een besloten Facebookgroep. Daarop vind je ook extra inspiratie en groepssteun

Enkele reacties van deelnemers:
`Bedankt voor de inspirerende lessen en een stuk rust en bezinning in mijn zwangerschap. Het waren fijne ‘veilige’ lessen, waar ik ook in de toekomst nog veel uit kan halen.´
`Heb veel geleerd en kijk met meer vertrouwen naar de bevalling.'
`Ik heb veel baat bij deze cursus gehad, zeker een aanrader!´
`Fijn dat er verschillende onderwerpen aan bod kwamen. Mooie oefeningen die je ook thuis nog kan oppakken.'
`Ontzettend bedankt voor deze leuke en leerzame cursus. Je hebt mij veel geleerd en door jou vertrouw ik nu meer op mijzelf.'

De groep bestaat uit minimaal 5 en maximaal 10 deelnemers. Het advies is tussen de 13 en 30 weken zwangerschap te starten met de cursus.
Voor ieder zwangere in het werkgebied van de GGD Hollands Noorden.

LET OP
Exacte data en tijden worden zichtbaar bij het invullen van het inschrijfformulier in de rechterkolom.

Praktische informatie
Voor wie
Zwanger
Locatie(s)
Alkmaar, Heerhugowaard, Hoorn, Thuis online
Kosten
60,-

Informatie in verband met de aangescherpte maatregelen rondom het coronavirus

I.v.m. de maatregelen die genomen zjjn voor het corona virus passen wij onze dienstverlening aan. Dit betekent dat al onze groepsbijeenkomsten en trainingen i.v.m. de lockdown en de door het RIVM genomen maatregelen online worden aangeboden. In ieder geval tot nader bericht blijven wij deze online aanbieden .

Voor ouders en opvoeders is er de mogelijkheid om de cursus Positief Opvoeden online te volgen.

Voor (aanstaande) ouders is er de mogelijkheid om een webinar over "Borstvoeding" , "Een baby!" en een van positef opvoeden terug te kijken". Je kunt je hiervoor hieronder aanmelden. 

Heb je nog vragen of wil je meer informatie dan kun je telefonisch van maandag t/m donderdag van 08.30 - 15.00 uur en vrijdag van 08.30-12.00 uur terecht bij het cursusbureau via telefoonnummer 088 - 01 00 557 of e-mail cursusbureau@ggdhollandsnoorden.nl.

Ons cursusaanbod wordt mogelijk gemaakt door subsidies van de gemeenten in onze regio.

Cursus Mindful Zwanger & Bevallen 60,-

Andere gemeente of professional?

Staat jouw gemeente er niet bij? Of wil je deelnemen als professional? Neem dan contact met ons op om te zien wat de mogelijkheden zijn.

Aanvraag / Contact

Cursus overzicht informatie

GGD Hollands Noorden organiseert diverse cursussen en bijeenkomsten rondom zwangerschap en bevalling, opgroeien en opvoeden en sociale weerbaarheid. Het aanbod van cursussen en bijeenkomsten verschilt per gemeente. Per cursus wordt hiervan een overzicht gegeven. Cursussen en bijeenkomsten kunnen alleen starten bij voldoende aanmeldingen. Wanneer een cursus of bijeenkomst niet door kan gaan, word je ingedeeld bij een cursus in een gemeente die zo dicht mogelijk bij jouw eigen woonplaats ligt. Indien je geïnteresseerd bent, kun je je altijd inschrijven. Je inschrijving wordt door ons bevestigd en zodra bekend is waar en wanneer de cursus naar keuze start, ontvang je bericht van ons.

 

Cursus overzicht